Det er de færreste børn, der ligefrem elsker at lave lektier. Det kan være både kedeligt og frustrerende, når man skal kæmpe med fag, man måske ikke er så stærk i. Det bliver kun mere frustrerende, hvis dit barn kæmper med forskellige indlæringsproblemer.

Derfor kan det være nødvendigt at hyre lektiehjælp til dit barn. Lektier er en stor del af fundamentet for dit barns undervisning. Laver de ikke deres lektier, risikerer de at miste overblikket i timerne og falde bagud i undervisningen. Og så bliver det endnu sværere at motiveres for skolearbejdet – det bliver en ond cirkel.

Gør lektierne sjove!

Vi er oftest ked af lektier, når vi har svært ved dem. Når ting er besværlige og kedelige, har vi ikke lyst til at beskæftige os med dem. Ved at få dit barn til at deltage i lektiehjælp, giver du dem chancen for at opleve succes med lektielæsningen. Med en hjælpende hånd bliver det lettere for barnet at løse sine opgaver, og en lektiehjælper kan gøre det til at en sjov og social aktivitet at lave lektier.

Dette er især tilfældet, når lektiehjælpen udføres i større grupper. Når en masse børn mødes for at få hjælp med lektierne, giver det muligheder for en masse interaktioner, leg og nye bekendtskaber. Og hvis dit barn eventuelt føler sig bagud eller dum, når de sidder alene og kæmper med lektierne, kan det være opmuntrende for dem at deltage i et større arrangement, hvor de møder en masse andre børn med de samme problemer.

Du kan ikke klare alt

Måske tænker du, at det er dit ansvar som forælder at hjælpe med alle lektierne, men vi voksne var ikke altid perfekte i skolen. Vi havde vores egne hade- og yndlingsfag, og jo ældre dit barn er, jo svære vil det måske også være for dig at hjælpe dem. Det er der ingen skam i. Der er hjælp at hente!

Tak fx et kig på https://lektiehjaelp.jobbi.dk/, hvor det er muligt at finde lektiehjælp til dit barn i lige netop det område i bor i. Så er I godt på vej til at få styr på problemet med lektierne.

Disclaimer