Fra tid til anden hører man om de mest fantastiske ting, der efter mange år dukker frem fra folks loftsrum. For en del år siden læste jeg om en familie, som synes det var på tide at få ryddet op på et støvet loft. Det viste sig at indeholde en samling værdifulde guldaldermalerier, som efterfølgende blev vurderet til ca. to millioner kroner. De stod og samlede støv på loftet. Hvordan kan det ske?

Fra den ene til den næste generation går der altid viden tabt. De ældste i familien får ikke altid fortalt, hvad de ved, og den yngre generation husker ikke alt, hvad der bliver fortalt. Måske er man ikke klar over, at man besidder noget værdifuldt, eller tingene kan være steget voldsomt i værdi igen uden, at man er bevidst om det.

Andre gange ser værdier dagens lys ved, at de dukker op fra lagerrum. For nylig fulgte jeg en amerikansk programrække, hvor der blev holdt auktion over lagerrum, som folk af den ene eller anden grund ikke havde betalt leje på. På et tidpunkt blev låsen på opbevaringsrummet udskiftet og overgik til auktion. Interesserede købere får mulighed for at tage et hurtigt kig på rummet og har derefter mulighed for at byde. Vinder man budrunden er det så interessant at se, om der er noget af værdi i lagerrummet, så man kan få en forretning ud af det.

 

Disclaimer