Ja, jeg ved det godt – vinteren nærmer sig, du bliver lidt deprimeret af mørket, og kulden giver dig lyst til at blive under dynen. Men hvordan holder vi humøret oppe? Vi shopper naturligvis noget fresh gear, fedt kluns, dope streetwear eller hvad du nu vil kalde det. I denne artikel vil jeg komme med en kort beskrivelse af streetwear igennem tiden – og dernæst komme med et bud på noget fedt streetwear, som du forsøde vinteren lidt med.

Streetwear stammer fra USA’s vestkyst, og udviklede sig fra surferkulturen i 80’erne. Den første mand man typisk forbinder med streetwear-kulturen er Shawn Stussy. Stussy begyndte at sælge t-shirts og surfboards med eget logo samt design, og derefter begyndte streetwear-kulturen at tage fart. Senere blev streetwear en fast del af herremoden, og de store modehuse begyndte endvidere at lade sig inspirere.

Det helt store gennembrud til streetwear kom i midt-80’erne da basketballstjernen Michael Jordan blev en del af bevægelsen. Han indgik et samarbejde med Nike, og her kom de klassiske sneakers til at blive allemandseje – og den dag i dag er et par Air Jordans stadigvæk populære. På samme tid som den atletiske livsstil blev en del af streetwear-kulturen, begyndte hiphoppere, punkere og rødder også at iklæde sig streetwear.

Dope gear med Dope Chef

Dope Chef er et relativt nyt mærke på den danske modescene, men ikke desto mindre et kæmpe stort mærke i udlandet. På diverse natklubber og diskoteker i England og USA finder du helt sikkert en Dope Chef t-shirt – og selveste Justin Timberlake sporter Dope Chef.

Men hvad er det så, at Dope Chef gør så godt? Min personlige holdning til dette spørgsmål er, at de formår at holde fast i den traditionelle streetwear-ånd: det skal være simpelt, råt og dope. Det der kendetegner Dope Chef er nemlig, at deres tøjkollektion er ’back to basics’ og klassisk streetwear. Det er fede hoodies, simple t-shirts og tanktops. Der er ikke de store dikkedarer, og det er for alvor dét, jeg forstår ved oldschool streetwear. Det henleder tankerne på rapgrupper som Wu-Tang Clan og NWA.

Har du investeret i Dope Chef og hvad er din holdning til streetwear? Efterlad et svar i kommentarerne.

Disclaimer