Vi kender alle sammen det med at kede os – det er ikke specielt underholdende. Og især for børnefamilier med flere børn, kan det være svært at finde på noget at lave, som vil holde hele familien beskæftiget på samme tid. Jo, man kunne bare sætte en film på, men det er der ikke altid særlig meget samvær over, og det kan være svært at finde noget, som alle er enige om er fedt. Og så er det jo rart, at hele familien kan samles om et godt puslespil. Et godt puslespil vil for de voksne være afslappende, fordi børnene kan lave meget af arbejdet, men det er samtidigt en god måde at være sammen på, da man kan hjælpe hinanden med at finde de rigtige brikker, og få sjov ud af dette.

Puslespil findes i mange forskellige farver, former og med tusindvis af forskellige motiver at vælge imellem. De er let tilgængelige, og kan købes stort set overalt, og det kan være en sjov ting at samle på – mange museer har f.eks. puslespil i deres gavebutik, og man kan derfor købe et puslespil med ens yndlingsbillede, så man altid har lidt kunst ved hånden. Til de lidt mindre, vil det måske være sjovere at vælge et puslespil med motiv af dyr – for der er intet sødere end et billede af en kattekilling eller en hundehvalp.

Hele familien kan samles om et godt puslespil, som har mange eller få brikker. Dem der har få brikker er lettere at lave, og man kan derfor lave flere forskellige i løbet af en eftermiddag. Det er også lidt mere spændende for børnene, der måske ikke kan holde koncentrationen så længe og har brug for at der hele tiden sker noget. Et med mange brikker kan tage flere dage at samle, og er derfor et projekt man kan komme tilbage til når man har lyst.

 

Disclaimer